Makaron z tuńczykiem i pomidorami
Ulubiony makaron Jules na sobotnie popołudnie
za Jamiem Oliverem z książki Gotuj z Oliverem
Ugotuj makaron i wrzuć do sosu, dodaj kilka łyżek oliwy, skórkę oraz sok z cytryny i parmezan, a następnie wymieszaj i natychmiast podawaj.
za Jamiem Oliverem z książki Gotuj z Oliverem
- oliwa
- czerwona cebula, obrana i drobno posiekana
- 1-2 świeże czerwone papryczki chili, oczyszczone z nasion i drobno posiekane
- płaska łyżeczka mielonego cynamonu
- pęczek bazylii, listki oberwane, pędy drobno posiekane
- 2 puszki podłużnych pomidorów (po 400g)
- 2 puszki tuńczyka w oliwie (po 300g)
- sól i pieprz
- skórka i sok z cytryny
- mała garść parmezanu
- makaron 500 g
Ugotuj makaron i wrzuć do sosu, dodaj kilka łyżek oliwy, skórkę oraz sok z cytryny i parmezan, a następnie wymieszaj i natychmiast podawaj.
naczelne, ukochane i wyczekiwane przez osobistego męża danie. dzięki wielkie:)
ReplyDelete