Letnie tagliarini
Kolejny makaron z Gotuj z Oliverem.
4 porcje
Postawić na ogniu garnek z wodą na makaron. Na garnku umieścić miskę z sosem - ciepło wody ogrzeje sos i złagodzi kwaskowaty smak. Kiedy woda zacznie wrzeć, usunąć miskę i ugotować makaron.
Wymieszać gorący makaron z sosem i niewielką ilością wody z gotowania. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dodać więcej wody.
Podawać natychmiast, posypane wiórkami parmezanu i porwaną natką.
4 porcje
- 115 g orzeszków piniowych
- sok i skórka z 2 cytryn
- pęczek pietruszki
- 215 ml oliwy
- 150 g startego parmezanu i kawałek do starcia na wióry
- 50 g startego pecorino
- sól i pieprz
- 500 g tagliarini lub tagliatelle
Postawić na ogniu garnek z wodą na makaron. Na garnku umieścić miskę z sosem - ciepło wody ogrzeje sos i złagodzi kwaskowaty smak. Kiedy woda zacznie wrzeć, usunąć miskę i ugotować makaron.
Wymieszać gorący makaron z sosem i niewielką ilością wody z gotowania. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dodać więcej wody.
Podawać natychmiast, posypane wiórkami parmezanu i porwaną natką.
Otóż nie było smaczne niestety :( Albo sery się rozpuściły nieprawidłowo, albo to nie to co lubimy. Pecorino sprawiło, że trochę się z tego zrobił makaron z kwaśnym twarożkiem.
ReplyDelete